­­­­

Hedendaagse kunst uit Zuid-Afrika komt naar Amersfoort!

Far Beyond In De Elleboog

Van 27 augustus t/m 5 september 2021

Zuid-Afrika, enerzijds een land met een rijke culturele historie, met een adembenemende flora en fauna, met prachtige stedelijke en rurale gebieden, met schitterende stranden, met een overvloed aan fantastische wijnen en gezegend met een heerlijk klimaat….

    

….anderzijds een land met enorme verschillen tussen arm en rijk, tussen blank en zwart. Met een nog altijd voelbare onderhuidse apartheid tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Met diepe armoede, vooral in de townships waar geweld en criminaliteit het dagelijks leven beheersen en waar het maar weinigen lukt aan deze uitzichtloosheid te ontsnappen.

Die tegenstelling vormt voor veel kunstenaars de basis om op creatieve en gepassioneerde manier hun ‘visuele commentaar’ te leveren op de samenleving. Uit liefde voor hun land en in de hoop iets bij te dragen aan een betere en mooiere toekomst voor alle Zuid-Afrikanen.

Vaak met de mens centraal, van gestileerd kleurrijk werk op canvas tot digitaal gecreëerde beelden afgedrukt op ‘oversized fabrics’. Of met gerecycled materiaal als basis: van olieverf op krantenknipsels tot acryl op dekens. Van realistische stillevens op ruwe oude planken tot levensgrote collages met knipsels uit magazines.

Ieder werk met een eigen verhaal en Far Beyond het oppervlakkige.

Laat je verwonderen door kunst met passie en uit het leven gegrepen, tien dagen lang gratis te bezoeken* in een ruime museale opstelling in de prachtige Elleboogkerk te Amersfoort!

Tip: eventueel mooi te combineren met een wandeling door het eeuwenoude centrum met z’n vele bezienswaardigheden.
     

De Elleboogkerk
Langegracht 36
3811 BW Amersfoort

Van 27 augustus t/m 5 september 2021
Donderdag/vrijdag/zaterdag/zondag: 11:00 tot 17:00 uur
Maandag/dinsdag/woensdag: 13:00 tot 17:00 uur

*Geheel conform de Corona richtlijnen van het RIVM.

contact